Je bent nu hier:

De Student Union


Student Union
De Student Union is er om jouw studententijd optimaal te laten verlopen. We zijn een organisatie die in nauw contact staat met allerlei partijen, van de kleinste vereniging tot het College van Bestuur van de universiteit. Door middel van allerlei samenwerkingsverbanden ondersteunen we verenigingen en proberen we zoveel mogelijk kansen voor studenten te creëren.
Als je een evenement wilt organiseren of een bedrijf wilt opstarten kunnen we je bijvoorbeeld helpen met de juiste contacten of met een goedkope bedrijfsruimte. We geven ook verschillende subsidies en we hebben sponsorfondsen voor interessante projecten.

Commissies
Zelf organiseren we ook evenementen om jouw studententijd nog leuker te maken. Het jaar start natuurlijk met de Kick-In, een commissie waar we bijzonder trots op zijn.
Eens in de twee jaar organiseren we daarnaast de grootste studentendenktank van de wereld: Create Tomorrow.
We houden ook trainingen en delen prijzen en certificaten uit aan studenten die zich naast hun studie verder willen ontwikkelen. Zo kun je meedoen aan het Skills Certificate, waarbij je een weekend lang training over een bepaald thema kunt volgen. En verder hebben we nog TEDxTwenteU, een groot evenement waarbij allerlei verschillende sprekers van over de hele wereld hun visie en ideeën komen vertellen om jou te inspireren. Tot slot hebben we de Buddy commissie. Zij faciliteren het Buddyprogramma, waarin een internationale student aan een nationale student wordt gekoppeld om elkaar wegwijs te maken in verschillende culturen.

Extra's
We zorgen er echter ook voor dat jij de juiste mensen leert kennen, je mening kwijt kunt of iets extra’s opsteekt. Zo organiseren we vijf keer per jaar een borrel met de rector waar je onder het genot van een biertje in gesprek kunt gaan met je medestudenten en natuurlijk met de rector zelf.
Ook exploiteren we de UnionShop, voor al je studiematerialen en jouw UT-kleding.
Daarnaast hebben we de UnionCard, die jou spotgoedkoop toegang biedt tot het breedste scala aan sport- en cultuurfaciliteiten. Stuk voor stuk activiteiten en voorzieningen die onmisbaar zijn voor een geslaagde studententijd!

Kortom: wat voor student je ook bent, de Student Union zorgt ervoor dat je nét dat beetje extra uit je studententijd haalt!

Let op: dit is de oude website van de Student Union. Klik hier om naar de nieuwe website te gaan. Klik hier om door te gaan naar de oude website.

Attention: you are visiting the old website of the Student Union. Click here to go to the new website. Click here to continue on the old website.